همه چيزهايي كه قبل از جراحي بواسير بايد بدانيد!

درمان بواسير با ليزر و ساير روشهاي درمان بواسير

همه چيزهايي كه قبل از جراحي بواسير بايد بدانيد!

۲۲ بازديد

اغلب بواسير ها بدون نياز به درمان و به طور خود به خود بعد از يك يا دو هفته بهبود ميابند. اما اگر بهبود نيافت بنابر نظر پزشك معالج و نيز شرايط بيمار، نياز به مداخله ي جراحي مطرح خواهد شد. توجه داشته باشيد هيچ اقدام درماني ( اعم از دارويي و جراحي ) نمي تواند از عود مجدد بواسير جلوگيري كند مگر اينكه تغييرات مورد نظر را در رژيم غذايي خود بدهيد ، ورزش منظم را فراموش نكنيد، در صورت داشتن اضافه وزن از وزن خود بكاهيد و خود را به داشتن اجابت مزاج منظم عادت دهيد.

اغلب بواسير ها بدون نياز به درمان و به طور خود به خود بعد از يك يا دو هفته بهبود ميابند. اما اگر بهبود نيافت بنابر نظر پزشك معالج و نيز شرايط بيمار، نياز به مداخله ي جراحي مطرح خواهد شد. توجه داشته باشيد هيچ اقدام درماني ( اعم از دارويي و جراحي ) نمي تواند از عود مجدد بواسير جلوگيري كند مگر اينكه تغييرات مورد نظر را در رژيم غذايي خود بدهيد ، ورزش منظم را فراموش نكنيد، در صورت داشتن اضافه وزن از وزن خود بكاهيد و خود را به داشتن اجابت مزاج منظم عادت دهيد.

بواسير چيست

روش هاي جراحي بواسير

• برش هموروئيد (Excisional hemorrhoidectomyجراحي و برش هموروئيد است كه عمدتاً تنها زماني استفاده مي‌شود كه وضعيت هموروئيد بسيار وخيم است. در اين روش بيمار پس از انجام عمل جراحي درد بسيار زيادي را تجربه مي‌كند و معمولاً ۲ تا ۴ هفته طول مي‌كشد تا بهبود يابد. اما در دراز مدت كساني كه داراي هموروئيد درجه ۳ هستند و با اين روش درمان شده‌اند، شرايط بهتري نسبت به افرادي دارند كه با روش رگ بندي با طناب لاستيكي درمان شده‌اند. اين روش توصيه شده براي افرادي است كه داراي هموروئيد خارجي ناشي از لخته خون در صورتي كه ظرف مدت ۲۴ ساعت تا ۷۲ ساعت انجام شود. پماد گليسريل تري نيترات هم براي افرادي كه داراي درد هستند و هم افرادي كه در حال بهبود هستند، مفيد است.

• درمان سرخرگ زاديي هموروئيدي در سراسر مقعد به روش داپلر روشي تقريباً هجومي است كه با استفاده از داپلر فراصوتي محل دقيق ريزش دروني خون سرخرگي را شناسايي مي‌كند. اين سرخرگ‌ها سپس به هم متصل مي‌شوند و بافت پرولابه شده بخيه مي‌شود و به حالت نرمال برمي گردد. ميزان بازگشت در اين روش اندكي بالاتر است اما مشكلات و عوارض آن در مقايسه با هموروئيدكتومي كمتر است.

•  هموروئيدكتومي اصلي كه به عنوان هموروئيدوپكسي بسته نيز شناخته مي‌شود روشي است كه در آن قسمت عمدهٔ بافت هموروئيدي كه به صورتي غيرعادي بزرگ شده است برش داده مي‌شود و سپس مابقي بافت هموروئيدي به جاي طبيعي خودش برگردانده مي‌شود. اين عمل معمولاً درد كمتري دارد و در مقايسه با برش كامل هموروئيد، زودتر بهبود مي‌يابد. اما در اين روش شانس برگشت علائم هموروئيدي بيشتر از روش رايج همورئيدكتومي است و بنابراين معمولاً اين عمل به بيماراني كه دچار بواسير درجه ۲ يا ۳ هستند توصيه مي‌شود.

 

پس از جراحي چه مدت نياز به بستري خواهد بود؟
بين ۱ تا ۲ روز.

 

پس از جراحي چند روز بايد در آب ولرم نشست؟
به مدت حداقل ده روز، سه يا چهار بار در هر روز و هربار پانزده دقيقه ، بلافاصله بعد از دفع مدفوع و شست و شوي خود، در لگن آب گرم بنشينيد. در لگن بايد به قدري آب بريزيد كه ناحيه مقعد شما را بپوشاند.

 

مفهوم جواب پاتولوژي چيست؟
در حين جراحي هر گونه نسجي كه از بدن برداشته شود بايد به آزمايشگاه فرستاده شود تا از نظر بدخيمي مورد آزمايش واقع شود ونيز تشخيص مورد تائيد قرار گيرد كه اين كار در آزمايشگاه پاتولوژي صورت مي گيرد و جواب آن حدود دو هفته بعد از عمل آماده ميشود.

 

آيا بخيه محل عمل بايد خارج شود؟
معمولا نخي كه براي عمل جراحي شما مورد استفاده قرار مي گيرد از نوع قابل جذب است و نيازي به خارج كردن آن نيست.

 

علائم هشدار دهنده براي مراجعه زودهنگام به پزشك چيست؟
در صورت مشاهده هر كدام از علائم زير بعد از عمل جراحي به پزشك خود مراجعه نماييد: درد شديد ، خونريزي شديد، تب ، لرز و يا تعريق .

 

چند روز بعد از عمل مي توان حمام رفت؟
۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عمل ميتوانيد به حمام برويد.

 

پس از ترخيص به چه داروهايي نياز است؟
بسته به نظر جراح، مسكن و آنتي بيوتيك براي شما تجويز ميشود.

 

عوارض جراحي هموروئيد (عوارض جراحي بواسير)
خون ريزي
عفونت
تنگي مقعد
احتباس ادراري
بي اختياري مقعد

اغلب بواسيرها بدون نياز به درمان و به طور خود به خود بعد از يك يا دو هفته بهبود ميابند

 

● مشكلات پس از جراحي
برداشتن هموروئيد از طريق جراحي (هموروئيدكتومي) معمولا براي بيماري درجه ۳ يا ۴ استفاده مي شود. در اين عمل، هموروئيد داخلي و خارجي بريده مي شوند. زخم هاي به جامانده ممكن است بخيه شوند (در تكنيك بسته) يا بازبمانند (در تكنيك باز). درد پس از جراحي يك مساله مهم است و معمولا مخدرهاي ضددرد موردنياز است. بيماران مي توانند ۴ ـ ۲ هفته بعد به سركارشان بازگردند.

از ديگر عوارض هموروئيدكتومي، مشكل ادرار كردن است كه در ۵ درصد از بيماران اتفاق مي افتد و ممكن است براي تخليه مثانه، نياز به سوندگذاري باشد. در يك تا ۲ درصد بيماران نيز خونريزي با تاخير (۷ـ۴ روز پس از جراحي) اتفاق مي افتد. همچنين ممكن است باريك شدن مقعد ناشي از اثر زخم، شكاف ها، عفونت ها و لخته هاي خون پس از جراحي (در هموروئيد خارجي) نيز رخ دهد.

به طور كلي درمان هاي غيرجراحي ترجيح داده مي شود. چرا كه با درد و عوارض كمتري همراه است. گاهي اوقات تركيبي از درمان ها (مانند يك روش تثبيت كننده و يك هموروئيدكتومي) مي تواند موثرتر واقع شود، گرچه براي افراد بالاي ۷۰ سال و كساني كه از سلامت كمي برخوردارند، روش هاي تثبيت كننده ترجيح داده مي شوند.

برداشتن هموروئيد توسط ليزر نيز يكي از سالم ترين و موثرترين روش هاي درماني شناخته شده، اما مانند هر روش ديگري، مزايا و معايبي دارد. از مزاياي آن، سرعت عمل و ناراحتي كمتر است. ديگر اين كه پس از عمل، اثري از آن به جا نمي ماند. همچنين به دليل دقت بالاي عمل، بهبودي سريع تر صورت مي گيرد و ميزان خونريزي از زخم نيز معمولا اندك است و نيازي به بستري شدن بيماران در بيمارستان، حتي به مدت يك شب نيست. علاوه بر اين، بافت هاي اطراف هموروئيد، آسيب نمي بينند.

 

از معايب اين عمل، پرهزينه بودن آن است و به دليل جديد بودن روش، ممكن است يافتن متخصصان و جراحان آموزش ديده در اين زمينه دشوار باشد. به علاوه جراحي با ليزر ممكن است با عوارض و عفونت هايي همراه باشد. از معايب ديگر عمل، اين است كه تنها هموروئيدهاي خارجي را درمان مي كند.

 

گردآوري:بخش سلامت بيتوته

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.